Kookworkshop scrum koken (scrumcooking) voor een teamdag van een ICT dienstverlener. Ook voor business scrum en marketing scrum is deze workshop zeer geschikt.

De jaarlijkse bedrijfsdag van ICT testspecialist KZA vond onlangs plaats in het Gelderse Zoelen op de enorme evenementlocatie van de Holland Evenementen Groep. Na een enerverende dag met onder meer de wipe out, thunderball en freefall, was het de beurt aan CookCook! om het programma te verzorgen. 

Alle professionals van KZA werken vanuit de agile beginselen, veelal op basis van het scrum of kanban framework. Maar het kan nooit kwaad om de kennis op te frissen. En om weer scherp te krijgen wat écht agile werken ook al weer inhoud. Samen met onze trainingspartner NIPON uit Utrecht nemen we het team mee in ‘de agile mindset’. We gaan scrum koken. De ruim 60 mensen verdelen we over twee kookruimtes. In elke ruimte strijden vier teams tegen elkaar. Het doel: vanuit de scrum technieken het beste gerecht bedenken bij de persona.

Het is altijd weer verbazingwekkend wat de teams maken van de scrum cooking kookworkshop. Hoe een recept groeit van een eerste idee tot een volwaardig gerecht. En hoe scrum ook hierin een rol kan spelen. Het zijn steeds de teams die de agile mindset het best snappen – en die zich het meest houden aan de scrumrollen – die het beste gerecht ontwikkelen.

Na afbereiding van de gerechten in samenspel met onze vier chefs genieten de KZA-ers van het door hen zelf bedachte én gemaakte diner. Het eten en de sfeer maken het ook voor ons een topdag! 

Leestip: effectief een scrum team trainen