Tofu shish taouk ontwikkeld in samenwerking met de gewilde keuken

Sinds enkele maanden is er een samenwerking met De Gewilde Keuken! Door de enorme behoefte aan steeds meer smakelijke plantaardige producten hebben wij de handen ineen geslagen. Zo hebben wij een kookworkshop waarbij we koken met alleen maar plantaardige ingrediënten.

De door De Gewilde Keuken ontwikkelde, vegan, gerechten blinken uit door de goede combinatie van smaak, structuur, kleur en vooral ook variatie.
Wat voor vele koks, zowel die thuis als die in de horeca, erg moeilijk is is het vinden van een goede balans in het gerecht. Het gevaar van dat kleurloze prutje ligt al gauw op de loer.

Toen Jantien van der Meer eens over een samenwerking begon was dat voor ons natuurlijk een directe ja.
Samen zorgen we voor een goed productaanbod voor onze afnemers, zoals de Metaal Kathedraal in de Meern. Zij zijn sinds oktober 2018 helemaal overgestapt op de plantaardige keuken.
Samen werken we verder aan het concept breinspijs!

pulled jackfruit bedacht in samenwerking met de gewilde keukenDoor de samenwerking met de gewilde keuken zijn er tal van nieuwe ideeën ontstaan.
Naast het cateren van grote projecten hebben wij ook een vegan kookworkshop ontwikkeld. Een workshop waar je het hoe en waarom van bepaalde ingrediënten leert, het werken met kruiden leert toepassen en vooral hoe je mooie gerechte maakt. Zie hiernaast de pulled jackfruit met BBQ-saus en verse coleslaw met veganaise.

Een goed gerecht bestaat uit maximaal 5 ingrediënten, heeft verschillende kleuren en structuren en heeft vijf basissmaken.
De basissmaken zijn zout, zoet, zuur, bitter en umami.

De eerste vier kun je toevoegen door met je verschillende ingrediënten te stoeien, umami vergt wat meer inzicht en techniek. Deze leggen we graag uit op onze kookworkshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *