De missen van miss beauty of the netherlands kwamen vegan scrumkoken bij CookCooK!

Op 31 augustus 2018 werd de uitslag van de Miss Beauty verkiezing bekend. Maar voor het zover was, kwamen de dames een volledig plant based een twee gangen diner vegan scrumkoken. Of te wel een recept bedenken, ontwikkelen, testen en uiteindelijk maken. Dit allemaal volgens de scrum methode die wij toepassen tijden onze scrumkoken sessies. Onder de bezielende leiding van vegan chef Jantien van der Meer, gingen de dames met een zo laag mogelijke CO2 footprint en volledig maatschappelijk verantwoord de uitdaging aan.

Seitan met houmous met ras el hanout

de missen van miss beauty of the netherlands kwamen vegan scrumkoken bij CookCooK!

Het resultaat van deze verantwoorde uitdaging was om je (groene) vingers bij op te eten. Aziatisch gekruide seitan met twee soorten houmous waarvan één van witte bonen met ras el hanout.
Seitan is een vleesvervanger gemaakt uit de gluten van meel. Je kunt dit zelf heel makkelijk maken. Seitan heeft een vlezige structuur die je op smaak kunt brengen naar eigen inzicht, een leuke variant hierop is bijvoorbeeld seitan teriyaki, ook dit recept volgt.
Ras el hanout, vraag elke Marokkaanse oma wat het is en je krijgt steeds een ander antwoord. De basis aan kruiden bestaat uit fenegriek, paprika, gember, kurkuma, komijn, anijs en koriander. Het is natuurlijk afhankelijk van de smaak en wens hoe de verhoudingen liggen.

Naast de gekruide seitan presenteerde de dames een salade van gegrilde paprika, romaine sla, gefrituurde tuinbonen, kappertjes en verse cress.
Cresses ofwel de kiemen van de planten die wij gebruiken als garnering, zijn doorgaans heel smaakvol en kruidig. Dit komt onder andere doordat alle kracht om te groeien nog in de kiem zit.

Als nagerecht verraste de dames ons met een ananas-basilicumijs in een gesuikerd hoorntje met een mango-thijmmouse en een web van caramel.

En of de prinsessen konden afwassen? Jazeker, naast vegan scrumkoken werd ook de vaat met alle mogelijke inzet gedaan!

Chapeau dames en wij van CookCook! feliciteren Margaretha de Jong met haar overwinning van de missverkiezing!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *